Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 10 common:people_all_forms

Онлайн подача документів до вузу 2020

Date: 25 травня 2020 о 15:57
115 views

Випускникам 2020 року не позаздриш – останній семестр навчання пройшов на карантині, випускні вечори відмінили, а що робити далі – ніхто до купи й сказати не може. Ті плани, що майбутні абітурієнти складали на вступну кампанію 2020, тепер треба підлаштовувати під умови самоізоляції. Давайте ознайомимось з актуальною інформацію, щоб відповісти на питання «коли буде ЗНО 2020» та «як подати документи до вузу в 2020 році».

ЗНО 2020 – в масках та з дистанцією

Згідно останніх даних, МОН України офіційно скасувало ДПА для учнів 4 та 9 класів, а от випускників, нажаль, від атестації не звільнили. І, хоча 28.04.2020 асоціація керівників шкіл м. Києва офіційно звернулася до МОН України з проханням про відміну ДПА для учнів 11 класів, поки що офіційної відповіді вони не отримали. А це означає, що до атестації все ж варто готуватись.

Наступний етап – пробне ЗНО. В цьому році пробне ЗНО відбудеться 15-17 червня. Всі випускники, які завчасно зареєструвались, матимуть можливість відчути на собі специфіку тестування за 10 днів до основного екзамену.

Вступна кампанія 2020 неможлива без проходження ЗНО. По останнім даним тестування стартує з 25.06.2020. Чи ні? Нажаль, точно відповісти на це питання поки що неможливо, адже все залежить від того, коли будуть послабленні карантинні обмеження в Україні. Сьогодні МОН розглядає два варіанти, по яким можуть розвиватись події, і які вплинуть на тестування. Перший – карантин закінчується до початку червня. В цьому випадку все залишається в силі, і 25-го числа випускники зможуть пройти тестування. Другий варіант – якщо Україна впорається з пандемією до 1 серпня. Тоді ЗНО перенесуть на 17 серпня – 4 вересня. Звичайно, що і початок начального року зміститься, і замість першого вересня, студенти розпочнуть навчання не раніше 3 листопада.

МОН наголошує, що про відміну ЗНО ніхто не говорить, і що тестування проведуть в будь-якому випадку. Для цього проведуть всі необхідні заходи, для забезпечення безпеки випускників: буде збережена обов’язкова дистанція в 1.5 метри між кожним учасником тестування, та в одній аудиторії буде знаходитись не більше 17 осіб. Маски та антисептики ніхто не відміняв. Тому, вступна кампанія в 2020 році почнеться тільки після опублікування результатів ЗНО.

Більше інформації про ЗНО, особливості тестування та процедуру його проведення можна дізнатися, ознайомившись з відео від Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням.

Вступна кампанія 2020 – що нам підготувало МОН

Вступна кампанія 2020 зміниться, під впливом карантину. Якщо раніше оригінали документів необхідно було привозити у вуз особисто, то сьогодні (дякуючи сучасним технологіям і здоровому глузду) можна це зробити не виходячи з дому. Що для цього потрібно? Зареєструватись в особистому кабінеті на сайті ez.osvitavsim.org.ua (старт з 1-го серпня при першому варіанті послаблення карантинних заходів, і з 25 вересня – при другому), та подати документи у вуз онлайн. Покрокові інструкції з подачі документів у

вуз будуть викладені в особистому кабінеті абітурієнта.

Вступна кампанія для пільговиків також зазнала змін – оригінали всіх довідок, в цьому році, треба привезти лише в один вуз, де підтвердять їх дійсність та внесуть  всі данні в єдину систему. Це дозволить відправляти електроні версії довідок в усі наступні вузи поштою, а не особисто.

Випускникам, які подають документи на контракт, можна відсилати оригінали заяв у вуз дистанційно – з власним електронним підписом. Нажаль, бюджетні абітурієнти таких привілеїв не мають, і повинні особисто навідатись у вуз, або ж, якщо такої фізичної можливості немає – відправити оригінали поштою.

Кожен вуз на своєму офіційному сайті публікує умови вступної кампанії, з якими можна ознайомитися завчасно.

Вступна кампанія 2020 буде змінена МОН України, і наразі знаходиться у процесі розробки. Тому, як тільки в Міністерстві Юстиції затвердять нормативні документи – на сайті з’явиться актуальна інформація стосовно всіх нюансів вступу.

Відповіді на часті запитання

  1. Що буде, якщо свідоцтво про закінчення школи дадуть невчасно, внаслідок карантину?

Якщо така ситуація виникне, випускник може знайти в ЄДЕБО запис про замовлення атестату, і цього вистачить, для вступної кампанії 2020. Оригінал документу необхідно відвезти у вуз після його отримання.

  1. Чи будуть в 2020 році проводити творчі конкурси та вступні іспити у вузах?

Це питання стосується кожного вузу окремо. Саме навчальний заклад повинен забезпечити або дистанційне проведення цих заходів, або очне. В останньому випадку, у світлі протиепідемічних заходів, вуз повинен суворо виконувати санітарні норми, щоб випускники були в  повній безпеці.

  1. Чи можливе зменшення прохідного балу для вступу у вуз?

Карантин жодним чином не впливає на мінімальний прохідний рівень балів для вступу у навчальні заклади.

Бути абітурієнтом в 2020 році – складно, та боязно, адже не знаєш, що буде відбуватися далі, як повернеться ситуація завтра. Але не варто опускати руки. Пам’ятай, що ти не один в цій ситуації, а все найкраще ще попереду!

Comments:
Only authorized users can leave comments.